Tasmania 1-3!


Jeii vihdoin pääse kirjottelemaan teille meidän upeasta Tasmanian matkasta!! Tähän reissuun liittyen tulee olemaan kolme postausta ja tämä ensimmäinen summaa ekat kolme päivää saarella "joka ei ole osa Australiaa" (tätä mulle ainakin yritettiin uskotella). Eilen tultiin kotiin myöhään illasta, ei siitä sen enempää. Kerron siitä tarkemmin myöhemmässä postauksessa!


Lädetään liikkeelle! Me oltiin siis Tasmaniassa viikko, lähdettiin sinne iltapäivälennolla 28. päivä elokuuta. Lennettiin suoraan Adelaidesta Hobartiin Jetstarilla 1h 55min. Sen kauempaa ei tarvinnut matkustaa, jotta pääsi näkemään ihan uudenlaisen puolen Australiasta.


Saavuttiin Hobartiin illasta. Mentiin suoraan hotellille, lähdettiin käymään Wooliesin (Woolworths, Australialainen supermarketti) kautta mäkkäriin iltapalaruoalle. Sitten nukkumaan oikein mukavaan hotelliin.

Kuva: Kuvakaappaus Google Mapsista

Seuraava päivä sisälsi sitten vähän enemmän tohinaa! Kiertelimme aluksi vähän Hobartia, käytiin kyselemässä suosituksia turisti-infosta ja päätettiin ajaa Cascade Brewerylle eli olutpanimolle. Jos jotakin, niin maisemat oli huikeat! Tämä kyseinen paikka oli upeasti Mount Wellingtonin vieressä (huippu: 1,271 m). Ja kyllä. Sen huipulla oli lunta. Minä näin lunta ollessani Australiassa...


Perheen miesväki päätti ottaa kierroksen sisätiloissa kun taas minä ja hostäiti päätettiin ottaa kävelylenkki puutarhassa ja tiluksilla. Tämä kyseinen paikka muistutti minua tooodella vahvasti Itävallasta, vanhasta Lontoosta ja Suomesta. Myöhemmin matkan varrella myös West Virginiasta.


Ilta vierähti leppoisissa tunnelmissa, käytiin syömässä irlantilaisessa pubissa ja rauhoituttiin hotellilla uutta päivää ja ajomatkaa varten.
Keskiviikkona otettiin nokka kohti Laucestonia (ks. aiempi kartta postauksessa). Elikkä perjaatteessa ajettiin koko Tasmanian halki. Älkää kysykö multa kuinka nopeasti se matka taittui... Me nimittäin jouduttiin vähän hakoteille ottaessamme maisemareitin vuorien läpi. Ei siinä mitään, tämä kuuluu matkailuun! Neljä tuntia myöhemmin saavutettiin Lauceston ja oltiin nähty jälleen lunta, nokkasiili ja paaaaljon lampaita sekä lehmiä...


Laucestonissa käytiin Harley Davidsonin liikkeessä (meillä on motoristeja perheessä) ja vähän kaupoilla sekä kahvilla. Siitä aika piakkoin jälleen eri hotellille. Ilta meni pelatessa Unoa.


Tässä oli ensimmäinen osa meidän ihanasta matkastamme. Uskokaa mua kun sanon, että tämä vaan menee upeammaksi, kreisimmäksi ja pitää sisällään entistä enemmän sivustooreja! Osa kaksi tulossa pian!

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.