Saapuminen Australiaan ja ensimmäinen päivä

Täällä ollaan, yli 40 tunnin matkustamisen jälkeen, olen viettänyt ensimmäisen kokonaisen päivän Wallaroossa! Helsinki - Hong Kong - Sydney - Adelaide. Lentojen jälkeen vielä ajomatka Wallaroohon. Meitä oli neljä vaihto-oppilasta matkalla Australiaan ja Oseaniaan. Yksi kokovuotinen, eli minä, yksi puolivuotinen ja kaksi combolaista (ovat sekä Uudessa-Seelannissa että Australiassa) joista toinen meni Sydneystä Uuteen-Seelantiin ja toinen jäi Australiaan. Lennot meni todella hyvin. Toki, mitä olisi matkustaminen ilman pieniä komplikaatioita.
Helsingissä päivä kääntyi perjantai 13. puolelle. Ennen kuin oltiin minnekään liikuttu, meille ilmoitettiin keskiyön jälkeen, että vasen eturengas vaihdetaan. Liikkeelle lähdettiin 1h ja 7min myöhässä. Lento meni kuitenkin todella rauhallisesti. Itse tuli nukuttua todella huonosti sekä vähän.
Hong Kong palveli meitä hyvin. Tosin, yhden meistä boarding pass ei toiminut ja sitä odoteltiin puoli tuntia. Vaihtoaikaa oli kuitenkin reilusti. Söimme ja pelasimme korttia. Siinä kului aika. Siirryttiin lähtöportille kun meistä suoraan Uuteen-Seelantiin jatkavan luokse tuli virkailija. Spekuloitiin kolmisin että mikähän ihme tämä nyt on. Kävi ilmi että hänkin tarvitsi viisumin (jota hänellä ei siis ollut) Australiaan! Miten näin saattoi edes käydä oli meidän ensimmäinen kysymyksemme?! Hän vietti nimittäin maassa yli 8h ja tästä syystä tarvisti turistiviisumia. Se saatiin onneksi todella nopeasti!
Pääsimme Sydneyyn. Sillä lennolla uni maittoi todella hyvin, väsymystä oli kertynyt tarpeeksi. Sydneyssä erkanimme toisitamme ja lähdimme omille porteillemme. Oma Adelaiden koneeni oli n. puolitoista tuntia myöhässä, mutta minua ei haitannut. Istuin nimittäin aitiopaikalla lentokonebongausta varten.
Osa isäntäperheestäni oli minua vastassa heti lentokentälle tullessa. Gemma (sisko) on vielä Kanadassa ja Jordan (vanhempi veljeni) töissä tuolloin. Mutta Mary, Tony ja Isaac olivat ottamassa minut siipiensä suojaan. Lahjaksi sain aivan ihanan pehmolelukengurun. Ajoimme Wallaroohon yötä vasten ja nukkumaan pääsin n. puolen yön aikaan. Siitä tulikin vedettyä 12h yöunet!
Tänään on ollut huippu päivä. Aika rento, voisin sanoa. Täällä on aika kylmä verrattuna tämän hetkiseen Suomeen... 15 maksimissaan ja tuulee. Menin tänään koko pääivän kevytuntuvatakilla!
Kouluni ei ala kuin vasta ensi viikon jälkeen, 23. päivä. Otimme kunnon ajomatkan Kadinassa, kouluni ja paikallisen Targetin kautta. Wallaroossa pääsin käymään Maryn kahvilassa "Caffe Miassa", Jetty Beachillä ja North Beachillä. Jälkimmäistä pitkin sai jopa ajaa! Etelä-Australiassa on vain kaksi rantaa, joita pitkin saa ajaa autolla. Se on niistä toinen. Opettelin missä on bussipysäkki koulua varten ja tutustuttiin yhä paremmin toisiimme ja toistemme kulttuureihin. Taisin saada Bellasta erittäin hyvän ystävän! :D
Nyt on aika mennä nukkumaan... Huomenna lähdemme road tripille Moontaan. Wallaroo (missä asun), Kadina (missä kouluni on) ja Moonta muodostavat niin kutsutun "Copper Triangle" -nimisen alueen. Aiomme ajaa koko kolmion läpi! Tänään sain myös purettua kaikki kamppeeni. Perheeni piti kovasti tuliaisitani ja äitini ja siskoni ihastuivat villasukkiin, jotka olin itse tehnyt heille.

Katsotaan milloin voin kirjoittaa seuraavan postauksen. Minulla ei ole nähkääs oikean kokoista adapteria tietokonettani varten. Koetan hankkia sellaisen viimeistään ensi viikon aikana!
Terveiset kaikille Australiasta, täällä ollaan turvallisesti.

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.