Road tripit

Australiassa auto on ehdoton, jos ei asu kaupungissa. Automatkat, niin sanotut road tripit ovat tulleet hyvin tutuiksi tämän ensimmäisen viikon aikana. Teimme Maryn kanssa pidemmän reissun täällä Ausseissa Italiaa muistuttavaan saappaaseen ja sen kantaan: Yorke Peninsulan Edithburghiin.
Jos jotain voin sanoa, niin vitsi täällä on tasaista... Tiet tuskin mutkittelevat ja ne tuntuvat jatkuvan iäisyyksiin. Kuurosateita, jotka on todella rankkoja ja jotka alkavat ja loppuvat aivan yhtäkkiä, tulee hyvin paljon, jos sää on huonompi. Niin, ja täällähän siis ajetaan väärällä puolella tietä... Olen monta kertaa meinannut mennä kuskin paikalle istumaan. Saaden naurut niskaani, ja syystä!
Polttoaine on euroissa hieman sen alle. Audeissa (aussidollareissa) apauttiarallaa 1,47$. Hämmästelin, kun host-äitini sanoi polttoaineen juuri kallistuneen. 

Hauska juttu, minkä huomasin ajomatkallamme oli tervehtiminen. Aussit kutsuvat sitä nimellä "one finger wave". Mikä kirjaimellisesti tarkoittaa, että moikataan kaikkia vastaantulijoita kädet ratissa nostamalla etusormi pystyyn. Miten hullua!? Mutta jotenkin niin siistiä ja niin erilaista. 
Edithburgh oli kaunis paikka. Pieni, mutta kaunis. Mä olen niin rakastunut mereen täällä. Sen tuoksuun ja upeaan väriin. Olen todella onnekas, kun saan olla sen ympäröimä. Yorke Peninsula on paikallishallinto osavaltion sisällä. (osavaltio siis Etelä-Australia) Ajoimme Edithburghiin länsipuolta ja tulimme takaisin idän kautta. Menomatkalla näimme osittain pinkin järven! Sen pohjahiekka on osittain suolaa, joka saa veden näyttämään pinkiltä. Kuvasta näkyy vähän huonosti. Katsotaan jos saisin tulevaisuudessa vähän paremman kuvan jostakin toisesta järvestä.
Täysin villejä kenguruita, jotka elävät täysin luonnonvaraisina en ole vielä nähnyt. Niitä odotellessa...

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.