Hyvää Joulua!

17.25

Upeaa, rauhallista, turvallista ja taianomaista joulua! Joulu 2017 on, ainakin Keski-Suomen seudulla, luminen ja täynnä tunnelmaa. Tulimme loman alkaessa tänne pyhiä viettämään omaan mummulaamme ja saimme kokoon paljon rakkaita sukulaisia joulupöydän ääreen.

Kuten yleensä kaikkien lomien alkaessa, olen saanut tälläkin kertaa itseni kipeäksi. Kova flunssa ja räkätauti painavat päälle ja haittaavat yöunia. Nyt olisi aikaa levätä, mutta toisaalta, kuka haluaa viettää joulua sängyssä... Niiinpä. Otetaan siis rauhassa ja juodaan paljon hunajalla, sitruunalla ja inkiväärillä terästettyä kuumaa vettä. 


Jouluaattona menimme joulupuurolle tervehtimään lisää ystäviä ja kuuntelemaan joulurauhanjulistusta. Vaikka puuron suurkuluttaja olenkin, puuro oli varmasti parasta mitä olen koskaan syönyt. Suunta takaisin mummulaan. Kinkkumittarit olivat kerenneet yön aikana hajoilemaan, mutta onneksi ei sentään uuni. Ohjelmana seuraavaksi maaten ja maha viereen ennen kuin illalla nautittaisiin jouluateria ja käytäisiin kuusen ääreen.


Kinkusta tuli täydellisen mehevää ja naureskeltiin että nyt jos joku kyselisi reseptiä, tulisi aika monimutkaisia lämpölukemia. Uunin vääntämistä eessuntaas ja uuden mittarin osto klo 7.00! Ruoka oli jälleen valtavan herkullista ja perinteinen jouluähky saatiin sopivasti päälle, ennen joulupukin tuloa. Oli lahjojen aika, sekä mahdollisuus olla yhdessä. Siitähän joulussa on kyse, rakkaimpien muistamisesta ja yhdessä olosta. Aika kului muun muassa Aliaksen parissa, johon oli keksitty omat sanat sekä joulupukin matkan seuraamisessa. Nyt mietitte että mitähän kehveliä. Jaan siis teille valaistukseksi äitini Instagram-postauksen!

Aktiivilentäjä on enoni, eläköitynyt vaarini, opiskeleva puolienoni sekä tällä hetkellä haluava olen itse! Keksittekö muka hauskempaa jouluviihdettä näin lennokkaalle perheelle?!

Tämä joulu merkitsi minulle erityisen paljon. Ensi vuosi vietetään rannalla "koalaa grillaten" enoani lainaten... Toivottavasti ei kuitenkaan ihan niin, mutta joulusta tulee varmasti hyvin erilainen. Asennoitumiskysymys. Näin aion ajatella. Joulusta tulee erilainen, mutta hetki tulee olemaan varmasti "once in a lifetime".

Joulupäivän agenda: vaatteita ei saa vaihtaa ja aikatauluja ei ole. Tämän kunniaksi muutamia leffoja ja tottakai "Frozen-skumppaa" itse elokuvan kanssa!


Lämpimästi ja rakkaudella kiitän kaikkia ihanista joululahjoista ja muistamisesta. Herkkiä hetkiä jälleen tänäkin jouluna koettu. Kiitos perhe, se lähin ja vähän kauempikin. Puurosta löytyneen mantelin kanssa olen erittäin hyvillä mielillä lähdössä kohti ensivuotta. Toivotan siis pyhien rauhaa ja hyviä viimeisiä päiviä tästä vuodesta!


Janette

1 kommentti:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.