197: Australia lähestyy, asiat etenee


Puolitoista vuotta sitten otin ensimmäisen kerran esille Australian. Lähtöön on noin puoli vuotta. Laskut tulivat viikko sitten. Ensimmäiset valmennuskirjeet tulivat hieman sen jälkeen. Kulkivat myös nimellä joulukirje, joka sopi minulle ja joulumielelleni hyvin! Saimme kuulla nyt vaihto-ohjelman seuraavista askelista. Muistutettiin viimeistelemään FileFlow-kansio (kaikki tiedot, paketti jolla haetaan perhettä), kerrottiin muista valmennuskirjeistä sekä lähtövalmennuksesta.

Ensimmäisessä kirjeessä muistutettiin, että FileFlow-kansion täyttämisen jälkeen tulee tässä nyt hiljaisempi kausi. Vaihto-oppilaille annettiin kuitenkin hyviä vinkkejä kuinka kannattaa alkaa jo nyt valmistautua vaihtovuoteen.

Jouluna kannattaa miettiä, mitä kaikkea voisit kertoa suomalaisesta joulusta. Uuneissa paistuvat kinkut, laatikot ja joulutortut. Tiedätkö, mistä joululaatikkoperinne on syntynyt? Perinteinen joulusauna vaikkapa koivuvihdan kera kuulostaa ulkomaalaisista kovin eksoottiselta. Joulupukki on tuttu joka puolella maailmaa, mutta isäntäperhettäsi saattaa kiinnostaa, miten ja milloin hän saapuu suomalaisiin koteihin.

Ethän unohda ottaa kuvia tai videoita suomalaisesta joulusta ja talvesta. Kuvat lumisista maisemista, pulkkamäestä ja joulupukin vierailusta kiinnostavat varmasti kohdemaassasi. Voi olla myös niin, että tuleva isäntäperheesi ei uskontonsa tai maan kulttuurin vuoksi vietä joulua ollenkaan siinäkin tapauksessa voit kertoa Joulupukin maasta, Korvatunturista, poroista, talvesta ja ehkä valmistaa jotakin jouluherkkua maistettavaksi.
- SUOMEN YOUTH FOR UNDERSTANDING RY, 1. valmennuskirje


Äitini muistutti minua hyvästä pointista. En ole lähdössä Australiaan matkalle. Pitää asennoitua muuttamaan sinne. Kirjeessä muistutettiin, että valmistautuminen voi olla myös pelkästään maahan tutustumista. Sen kulttuuriin erityisesti esimerkiksi lukemalla kohdemaan kirjallisuutta tai katsomalla elokuvia tai kuuntelemalla musiikkia, jotka on tuotettu kohdemaassasi. Meitä muistuteltiin myös hyvän vakuutuksen hankkimisesta.

Valmennuksirjeessä oli minulle myös yksi epämiellyttävä yllätys: valmennuspäivä. Se oli merkattu täsmälleen samalle viikonlopulle, kuin tanssin SM-kisat... Voitte kuvitella ilmeeni. Otin heti puhelimen käteeni ja soitin YFU:lle. Hyvä että tein niin. Minua on jo nyt autettu valtavasti YFU:n toimesta ja vastattu myös ei-niin-olennaisiin kysymyksiin. Aiomme järjestää asian niin, että saan myös pienimuotoista valmennusta kesällä muiden viikonlopun missanneiden kanssa.


Tässä vaiheessa olen jo päässyt toteamaan avoimmuuden tärkeyden. Ja kyvyn kysymään, keskustelemaan, neuvottelemaan ja puhumaan. Älä siis sinäkään pelkää. Puhumalla asiat selviää.
Otin itse tämän "ota paljon kuvia lumisesta Suomesta" -ohjeen tosissani ja tässä teille nautittavaksi muutamia lumikuvia Tampereelta. Hyvää viikonjatkoa kaikille, pian päästään lomille!

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.