Lähtövalmennus



Yhdeksäs päivä tätä kuuta pääsin YFUn toimistolle lähtövalmennukseen, viimeinkin! Kiitos YFUn ennakoinnin, sain itsekin elintärkeää tietoa kyseisenä viikonloppuna. Avaan hieman päivän kulkua.

Saavuimme toimistolle kymmenen maissa. Tutustuttiin ja puhuttiin kohdemaista. Mukana oli koko päivän kaksi vapaaehtoista, jotka ovat olleet aikanaan itsekin vaihdossa. Puhuimme siitä, millaisia toiveita, odotuksia ja pelkoja meillä on vaihtovuottamme kohtaan. Oli huojentavaa huomata, että muutkin vaihtarit pyörittelevät samoja asioita päässään, kuin minä. Kaikilla oli samantapaisia pelkoja ja realistisia oletuksia. Puheenaiheena olivat myös minä muutoksessa ja stereotypiat. Tärkeitä avaimia vaihtoon.
Lisää informaatiota saimme kun puhuimme omasta tukiverkostostamme vaihdon aikana. Milloin ottaa yhteyttä kohdemaan YFUhun tai tukihenkilöön, milloin taas kotimaan tai perheeseen. Tai johon kuhun muuhun. Puhuimme myös siinä yhteydessä erinäisistä tilanteista, joita saattaisi vaihdon aikana sattua.

Lopuksi meille saapui lisää vapaaehtoisia, kaikista paikalla olijoiden kohdemaista. Argentiina, Saksa, Japani ja USA edustettuna. Ja tietenkin Australia. Saimme keskustella vapaaehtoisten kanssa ja kysyä tarkempia kysymyksiä kohdemaastamme, kulttuurista, pakkaamisesta, tulijaisista ja tullista (näyttää siltä että voin viedä mukanani Fazeria!) sekä monista muista asioista. Omalta osaltani kyselyä hankaloitti se, ettei perheestä ole vieläkään tietoa. Sain onneksi jutella asiasta usean asiaa hoitavan kanssa. Tuurista tämä kaikki on kiinni. Minulla on ollut matkassa vähän huonoa onnea vain. Sinäänsä helpottavaa kuulla, ettei hakupapereissa ole mitään vikaa. Huomenna, torstaina tulee aikaraja jo vastaan. Australian viisumissa on mennyt männävuosina maksimissaan kolme viikkoa. Huomenna on kolme viikkoa viralliseen lähtöpäivääni, mutta ilman viisumia (johon tarvitsen isäntäperheeni osoitteen) en voi lähteä maahan. Saa nyt siis nähdä mitä järjestö päättää. Laitoin juuri sinne suuntaan viestiä.
Saimme valmennuksesta vaaleansiniset lentopaidat ja kangaskassit. Oikeasti lähdimme valmennuksesta mukanamme niin paljon enemmän. Selviytyjän keinoja, kun koetamme tehdä maailmasta kotiamme! Toivottavasti palaan pian uutisten kera isäntäperheestäni.

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.