4/10: Olen vaihtanut host-perhettä


Tuntuu ihan uskomattomalta että täällä on kulunut nyt neljä kuukautta. Blogin kanssa on ollut vähän hiljaisempaa, koska tässä on ollut isoja muutoksia tapahtumassa. Kirjoitan tämän seuraavan pätkän englanniksi, jotta entinen ja nykyinen host perheeni pystyvät myös kirjoittamani ymmärtämään.

I want to say thank you to Mary, Tony, Gemma, Jordan and Isaac for opening your home to me. I am forever grateful to you all for everything you gave to me. You were a good host family but for me it was time to move on. As said, the decision was mine. Thank you once more and all the best for you.

Mun uusi host perheeni asuu ihan mun koulun vieressä, keskiarvolta 51 askeleen päässä (kyllä mä laskin). Muutin siis ihan vaan viereiseen kylään Kadinaan. Host perheessäni on isä ja äiti Damian ja Teagan sekä ihanat muksut Arielle, 4v. ja Clark 3v. Ollaan tultu tosi hyvin juttuun. Ostettiin jo vähän lentolippuja kesälomalle, mä pääsen käymään ainakin Brisbanessa tammikuussa!

Vähän hassuja naamoja junioreiden kanssa.

Kovasti ovat kaikki halunneet suomea oppia, niin on pitänyt koettaa löytää kaikkia mahdollisimman kummallisia suomen kielen aspekteja, jotta saatais vähän enemmän hämmennystä!

Koeta sitten selittää että lohikäärme sanasta sanaan enkuksi käännettynä on salmon snake...

Nyt oon ollu kunnon flunssan kourissa, vähän niinku jälleen. Musta tuntuu että se on vähän myös stressistä joka nyt onneksi helpotti ja tästä kolmenkytä asteen helteistä jäätävän ilmastoituihin huoneisiin... Räkä liikkuu päässä ihan huolella, aika hakkaava yskä käynnissä ja ääni on hauskasti lähteny. Toivoo vaan kovasti että tää helpottaa nopeasti. Meillä on aika hektistä aikaa tiedossa, tanssikonsertti on ens viikonloppuna ja siihen vaatekenraali oli sunnuntaina. Viime viikonloppuna myös käytiin Adelaidessa, siitä tulee pian postausta!

Tanssiin liittyen meillä oli kanssa valokuvaukset tossa kaksi viikkoa sitten sunnuntaina, just ennen kuin tän lenssun nappasin. Oli tosi hauskaa tehä pitkästä aikaa kunnon balsunuttura ja meikit.


Koulut loppuu myös hyvin pian! Viimenen normipäivä on 23. päivä tätä kuuta. Siitä seuraavalla viikolla on vaan kokeet ja sit nautitaan kesälomasta. 12-vuosiluokkalaiset ovat jo todistuksensa saaneet ja ne sai pränkätä meitä 11-luokkalaisia.


Täällä on ollut Melbourne Cuppia (heppakisaa) sekä "kylmää" ja lämmintä. Kunnon kesäkelejä odotellessa, oon jo meinannu kuolla tossa 33 asteessa...  Sitten kun tuulikin on vielä kuuma niin huh heijakkaa... Mutta maassa maan tavalla tai maasta pois! Päivät pitenee ja valosaa on pidempään, mikä tuntuu oudolta ottaen huomioon että joulu tulee kohta.


Tosiaan koulussa kohta viimeset kokeet. Mulla on psyka, liikunta, matikka ja englanti tiedossa. Vähän kuumottaa, mutta toisaalta täällä nää viimeset kokeet (jossa muuten kysytään kaikkea tän puolen vuoden ajalta) vaikuttaa sen 10-15% arvosanaan, että ei mun pitäis mitään repuuttaa. Matikka voi ehkä olla se kuumottavin. Enemmän vaikutusta muissa aineissa on kaikilla välitöillä ja tutkimuksilla, raporteilla, arvioinneilla sun muilla, mikä on musta hyvä, etenkin näin vaihtarina.

Täällä siis kaikki hyvin, yhä elossa (vielä...) ja kesälomaa odotellessa! Tsemiä sinne kaikille kouluun, työhön, elämään, mihin ikinä tsemiä tarvitsettekaan! Kohta odottaa joulu.

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.