144: YFU - Youth For Understanding

Vaihto lähestyy ja suuri kiitos siitä kuuluu tottakai vaihto-oppilasjärjestölleni, YFU:lle. Koko tammikuun ajan seurasin silmä kovana Australian YFU:n nettisivuja odottaen kuumeisesti oman vaihto-oppilasprofiilini ilmestymistä. Noin viikko sitten se viimein tupsahti sinne ja minulla oli ilo irti!
Kuva: YFU Australian nettisivuilta kuvakaappaus.

Tapahtuman johdosta ajattelin siis kertoa enemmän itse tästä järjestöstä, miten itse päädyin juuri YFU:hun ja mitkä kriteerit kannattaa pitää mielessä etsiessä itselle sopivaa järjestöä.

Otetaan ensin esiin ihan perustietoja. Jos tahdot lukea YFU:sta itse heidän omilta nettisivuiltaan, klikkaa tästä -> YFU. Suurin osa näistä asioista on suoraan YFU:n sivuilta!

"YFU on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kaupallista voittoa tavoittelematon kansainvälinen vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö. Verkostomme toimii jo yli 50 maassa. 
Kansainvälinen YFU on perustettu vuonna 1951 ja Suomen YFU vuonna 1958. Toimintamme aikana olemme lähettäneet maailmalle yli 14 000 suomalaisnuorta ja vastaanottaneet 5 000 ulkomaista nuorta. Tuhannet vapaaehtoiset isäntäperheet Suomessa ovat toivottaneet ulkomaiset vaihto-oppilaat tervetulleiksi koteihinsa. 
YFU antaa sysäyksen elinikäiseen kansainvälisyyteen ja sen myötä syntyviin yhteyksiin ympäri maailman. Keittiön pöydät ympäri maailman ovat edelleen vaihto-oppilastoimintamme sydän."
- SUOMEN YOUTH FOR UNDERSTANDING

YFU on siis vapaaehtoisjärjestö. Tämä oli minulle iso kriteeri hakiessa. Halusin, että järjestö välittää oikeasti minusta, eikä rahoistani. Isäntäperheille ei makseta vaihto-oppilaan ottamisesta, mikä vahvistaa isäntäperheen aitoa sitoutumista. 

YFU:lla on myös Suomessa kokemusta, tänä vuonna jopa 60 vuoden edestä. YFU on myös maailmalla tunnettu, se on kasvanut yhdeksi suurimmista vaihto-oppilasjärjestöistä maailmalla. Jos itsesttä tuntuu, ettei halua valita niitä kaikista perinteisimpiä maita, esim. Yhdysvaltoja, niin ei huolta. Suomen YFU:n kautta voi lähteä vaihtoon jopa 30 eri maahan. YFU ei ainoastaan järjestä vaihtovuosia. Tarjolla on eri mittaisia kokemuksea aina lyhyemmistä kielimatkoista koko vuoden vaihtoon.

Isäntäperheet ovat vaihtareille avainsana. YFU:n kautta suomalaisillakin perheillä on mahdollisuus laajentaa omaa maailmaansa ja toivottaa tervetulleeksi vaihto-oppilas omaan kotiinsa. Ja koska järjestö pyörii vapaaehtoistoiminnalla, on siihenkin liittyminen mahdollista. YFU tarjoaa monia erilaisia mahdollisuuksia aina ulkomaalaisen vaihtarin toverina toimimisesta viestintätehtäviin ja haastatteluihin.

Itselläni Suomen YFU:n kanssa kaikki on toiminut todella hyvin. Väki on ollut ystävällistä sekä helposti lähestyttävää -ja vastausajat kysymyksiin ovat ihanan lyhyitä. Jos olet miettimässä vaihtoon lähtöä, nyt on loistava aika hakea vaihtariksi 2019-20! Muistat vain: valitessaan itselleen sopivinta järjestöä tärkeintä on minusta muistaa omat arvonsa.

Ensi viikolla tiedossa on jotakin jännittävää, nimittäin Wanhat 2018! Voitte siis viikonloppuna odotella postausta juhlahumusta. Nyt oikein ihanaa laskiaista kaikille, syökää paljon pullaa.

Janette

Ei kommentteja:

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.