Itsestään voi oppia paljon vastaamalla odottamattomiin kysymyksiin

17.17
Hyvää perjantaita kaikille! Nyt on aika julkistaa vastaukset teidän kysymyksiinne. Kiitos valtavasti ihanista kysymyksistänne, niitä tuli enemmän kuin osasin arvatakaan. Siksi meni hetki, että sain kaikkiin hyvät vastaukset annettua. 

Omasta elämästä:

Kuvaile itseäsi 5 adjektiivilla ja mahdollisimman monipuolisesti?
Empaattinen, sisukas, itsekriittinen, herkkä ja luotettava.


Jos saisit valita vain yhden leffan ja kaikki muut tuhottaisiin, minkä jättäisit? Miksi?
Tämä on näitä "älä missään nimessä kysy" -kysymyksiä! Rakastan elokuvia yli kaiken, joten tämä on todella paha kysymys... Kuitenkin vastaan että Transformers The Last Knight. Pitkään olen ollut kyseisen elokuvasarjan fani. Jos saisin kuitenkin valita elokuvasarjan, se olisi ehdottomasti Star Warsit.

Millaisia muutoksia haluaisit elämääsi? Miksi?
Pyrin siihen, että jos muutoksia elämääni tahdon, teen niitä. Varsinaisesti en mitään, jos rehellisiä ollaan! Jos jotakin sanottava on, niin muutokset koskisivat lähinnä omia ajatuksia. Tahtoisin, että itsetuntoni ja -varmuuteni kehittyisivät ansaitsemalleen tasolle.

Jos olisit päivän kuka tahansa muu, kuka olisit? Miksi?
Koska juuri nyt en keksi ketään muuta niin sanotaan Donald Trump. Tahtoisin tietää, mitä ihmettä sen miehen päässä liikkuu...

Ketä ihmistä ihailet eniten? Ja tietenkin; miksi?
En oikein ihaile ketään ja samalla ihailen kaikkia! En ole koskaan omistanut idolia, jota olisin aina ihaillut ihmisyytensä takia. Samu Haber on ollut aina minulle lempilaulajia, toki vanhempana tulee arvostettua myös tekoja ja sanoja. Silti en voi sanoa ihailevani, vaan fanittavani häntä. Sen sijaan ihailen monia ystäviäni ja läheisiäni erilaisista ominaisuuksistaan ja teostaan. Tämä tuntuu erittäin sekavalta vastaukselta, toivottavasti saatte jotakin irti!

Mikä kiinnostaa lukion jälkeen? 
Itse valmistun lukiosta vasta vuonna 2021, vaikka olen vuosikertaa -00. Tämä johtuu siitä että lukioni on venytetty neljään vuoteen ja tuo vaihtovuosi on opintojen välissä. Lukion jälkeinen aika tuntuu tällä hetkellä siis todella kaukaiselta... Minulle on kuitenkin hahmottunut, mitä haluaisin tehdä lukion jälkeen ja se on lentää. Äitini puolen suvusta löytyy todella monta pilottia ja lentoemäntää, jotka työskentelevät Finnairilla. Haaveena on, että joku päivä pääsisin opiskelemaan lentäjäksi.

Kuka on sun lempparieno?
Ehdottomasti Harri ;)

Lempivälipala?
Varmaankin jogurtti (ei sokeripommi, mieluiten maustamaton) johon on pilkottu eri hedelmiä sekaan. Tai rahka.

Mitä ilman voisit ihan hyvin elää? Entä mitä ilman et?
Olen todennut, että voin yllättävän hyvin elää ilman omaa huonetta! Kun taas ilman liikuntaa, tarkemmin tanssimista, en voisi elää.


Mistä unelmoit ku olit viiden vanha? Mikä on unelmasi nyt?
Tahdoin kovasti astronautiksi! Halusin ihan hirveästi käydä avaruudessa. Tai aikamatkustaa. Tai siirtyä elokuvien keskelle. Nykypäivän haaveet... Tällä hetkellä päässä pyörii Australia niin vahvasti, etten oikein osaa sanoa muuta kuin, että toivon vaihtovuoteni olevan turvallinen, uusia kokemuksia täynnä ja ikimuistoinen.

Mitkä kolme asiaa tahdot toteuttaa ennen kuin täytät kaksikymmentä?
Nyt on hankala. En voi edes sanoa, että haluan olla ylioppilas, kun opiskelen vielä silloinkin! Vastaan siis:
1. Haluan, että minulla on ollut upea vaihtovuosi!
2. Että olen saanut ajokortin.
3. Olen päässyt mahtavassa asussa penkkareihin.

Mikä on paras neuvo minkä oot koskaan saanut? Keneltä se oli? 
Niitä on tullut monia... Nyt mikä tulee mieleen, on todennäköisesti korviini kantautunut ensimmäisen kerran mummultani: "Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa". Tai isältäni: "Kehitys pysähtyy tyytyväisyyteen".



Matkustamisesta, vaihto-oppilaana olemisesta ja Australiasta:

Mistä sait idean lähteä vaihtoon?
Idea tuli omilta kotijoukoiltani, tarkemmin äidiltäni. HÄn oli USA:ssa vaihdossa vuosina -93-94 ja kyselin jo pienempänä paljon hänen vaihtovuodestaan. Se on aina kuulostanut upealta.


Minkä syiden vuoksi päätit lähteä vaihtoon? Oliko se enemmän sellainen "vois lähteä vaihtoon" -juttu vai ootko niitä, ketkä on aina tiennyt lähtevänsä vielä joku päivä? 
Oletko aina halunnut lähteä vaihtoon?
En ole aina tiennyt lähteväni vaihtoon. Siitä haaveilin ja halusinkin kyllä jo nuorena, mutten ollut sataprosenttisen varma koskaan. Muistan yhden keskustelun, jonka kävimme mökillämme. Keskustelimme vaihto-oppilaisuudesta ja äidin vaihtovuodesta ja siinä tilanteessa päätin, että minäkin haluan.

Miten päädyit valitsemaan Australian matakohteeksi ja mietitkö jotain muita vaihtoehtoja?
Miksi juuri Australia? 
Miten päädyit valitsemaan juuri Australian vaihtomaaksesi?
Mikä olisi ollut seuraava maavaihtoehtosi, jos et olisi lähtenyt Australiaan?
Tämä oli eniten kysytty kysymys! Olen tähän itseasiassa vastannut blogin Going to Australia -sivulla, mutta voin selostaa tähän hieman pidemmin valintaani. Ensinnäkin miksei? Australiasta ei varsinaisesti tiedä mitään, ellei oikein googleta tai ole siellä käynyt. Tämä vieraus kiehtoo minua. Halusin myös englanninkielisen maan, Englanti tuntui olevan aivan liian lähellä ja USA:ssa olen saanut jo käydä monesti. Jenkkien koulujärjestelmäkin on suhteellisen tuttu, joten tahdoin pistää kunnolla ranttaliksi!

Milloin siis lähdet vaihtoon?
Tähänkin olen vastannut Ausseista kertovassa osiossa. Satavarmaa päivää minulla ei ole. Takaisin tiedän tulevani huhtikuussa joten siitä olen laskenut, että lähtöni on todennäköisesti kesäkuussa.

Mihin päin Australiaa olet menossa, jos olet saanut sen jo selville?
Valitettavasti en vielä. Nyt haetaan perhettä, mikä on myös todella jännittävää. Teen tästä aiheesta varmasti heti kunnon postauksen, kun saan tietää, minne päin manteretta lähden. Kannattaa siis seurata!


Onko sulla jo tiedossa jotain tulevasta host-perheestäsi?
Eli vielä etsitään! Tulee myös tulevissa postauksissa, kunhan saan selville.


Mikä on ollut vaikeinta/raskainta vaihtoprosessissa?
Tästä harvemmin puhutaan, joten olen iloinen tästä kysymyksestä. Vaikeinta on ollut kaikki odottaminen ja epätietoisuus, vaikka YFU:lta jatkuvasti infoa saankin. Myös esimerkiksi, kun perhe, läheiset sekä ystävät puhuvat tulevasta syksystä, vuodesta ja sen tapahtumista, tuntee välillä aivan surua siitä, ettei pääse osallistumaan tai ole paikalla näkemässä. Jatkuvasti on totta kai, mielessä kiitollisuus vaihtovuodesta, mutta se tulee olemaan niin erilaista ja uutta, että se nostaa toisinaan pintaan näitä tunteita.

Miten perheesi, sukulaisesi, ystäväsi reagoivat siihen, kun kerroit että lähdet vaihtoon?
Paljon innostuneita kasvoja ja rohkaisuja! Elikkä ihanasti. Yksi itselleni tärkeä henkilö kyseenalaisti valtavasti lähtöäni, mutta senkin yli on päästy ja hän myös antaa täyden tsemppinsä vaihtovuodelleni. En ymmärrä miten ystäväni jaksavat minua ja vaihtarihöpötyksiäni! Se on niin dominoiva osa elämääni tällä hetkellä.


Paljonko sua jännittää tuleva matka, vai jännittääkö ollenkaan?
Mikä jännittää eniten vaihtovuodessa? 
Aivan valtavasti, mutta hyvällä tavalla. Vielä ei ole mennyt yksiäkään yöunia, sen aika on todennäköisesti toukokuussa. Olen tuttavieni kesken tunnetusti esijännittäjä. Sitten itse tilanteessa en välttämättä jännitä yhtä paljon, kun työ on tehty ennalta. Tällä hetkellä eniten jännittää perhe. Minkälainen, mistä päin ja niin edelleen. Vaihtovuodessa itse matka, itsenäistyminen ja kasvaminen.

Mitä tulet kaipaamaan Suomesta?
Fazeria!!! Ja ruisleipää. Itsestään selvyydet nyt ovat toki perhe ja ystävät (ainakin jossain vaiheessa), mutta muita tällaisia itse Suomeen liittyvää on kylmyys, havumetsät ja järvet. 

Kuinka kulutat aikaa lentokoneessa?
Mitä teet lentokoneessa?
Lentokoneessa usein yritän nukkua, jos lento on pidempi. Jos ei, rakastan henkilökunnan ja lentokoneen toiminnan tarkkailua. Haaveenahan on tosiaan tuo lentäjän ammatti, kuten mainitsin. Usein myös luen jotakin tai pelaan puhelimellani.

Mitä aiot pakata mukaan?
Mitä ainakin pakkaat mukaan?
Äitini aloitti tämän tuskailun jo oikein hyvissä ajoin, itsekin ehkä pitäisi. Ehkä kolmella matkalaukulla, tai kahdella, jonkinlainen rinkka. Mukaan lähtee varmasti paljon tavaraa ja vaatteita. Sellaisia itselle tärkeitä mukaan otettavia ovat ainakin luovuusvihko, kärkitossut, järjestelmäkamera ja Suomi-hupparini tanssista.

Jos saisit pakata mukaan vain kolme tavaraa, mitkä ottaisit?
Todella tylsä vastaus, mutta ne olisivat todennäköisesti passi, lentoliput ja viisumi, jotta pääsisin maahan! :D

Suunnitelmia, toiveita, haaveita tulevalle vaihtovuodelle?
Mitä odotat vaihtovuodeltasi?
Mitä odotat eniten vaihdossa?
Rehellinen vastaus? Yritän lähteä matkaan ilman odotuksia. Tämä on ollut äitini neuvo. Ilman odotuksia on helpompi ottaa vastaa kaikki, mitä vuosi tuo tullessaan. Päätin noudattaa tätä neuvoa ja olla lukematta muiden vaihtoblogeja tai etsimästä Australia Bucket List -haasteita.

Pelottaako lentää lentokoneessa?  
Ei pelota. Tähän vaikuttaa varmasti se, että perheestä löytyy paljon ilmailualalla työskenteleviä. Itse tiedostan todella hyvin, mitä ohjaamossa tapahtuu käytyäni itsekin siellä muutamaan otteeseen. Myös luotto lentokoneiden tekniikkaan on minulla korkealla, ovathan ne ainakin yhtä kestäviä kuin panssarivaunut. Jos sinä kärsit lentopelosta, tästä kannattaa katsoa hyvä video.

Monessako maassa olet käynyt?
Eli listaan kuuluu: 
Suomi (kotimaa)
Ruotsi
Viro
Tanska
Islanti
Iso-Britannia
Saksa
Itävalta
Puola
Espanja
Kreikka
USA (Kalifornia, West Virginia, Washington DC ja New York)
Thaimaa
Japani

Pian listassa komeilee myös Australia, toivottavasti useampi osavaltio ja territorio.


Mihin maihin haluaisit matkustaa kaikkein eniten?
Mitkä vielä omasta listasta puuttuu, ovat ainakin Norja, Emiraatit (tarkemmin Abu Dhabi), Brasilia, Etelä-Afrikka, Italia ja Kiina.

Sun suosikki maa jonne olet matkustanut?
Paras matka tiettyyn maahan on ollut toinen kertani Teneriffalla. Paras maa pelkästään itsensä vuoksi on ollut Japani.

Minne paikkaan maapallolla et haluaisi missään nimessä matkustaa?
Todella hankala kysymys, koska olisi hienoa päästä käymään mahdollisimman monessa paikassa. Itse en tahtoisi missään nimessä mennä Mariaanien hautaan. Ajatus tuntuu karmivalta.

Haluaisitko jatkossakin asua ulkomailla, esimerkiksi opiskelujen tai työn vuoksi?
Haluaisitko tulevaisuudessa asua myös ulkomailla? 
Vielä en ole ulkomailla asunut, Australia tulee olemaan ensimmäinen maa, mutta todennäköisesti jossain vaiheessa elämääni aion muuttaa hetkeksi ulkomaille. En pystyisi missään nimessä sanomaan nyt, että missä, milloi, miksi ja mitä tehden, mutta kokemuksena se olisi varmasti avartava.

Haaveiletko maailmanympäri matkustamisesta?
Hienoa se olisi, ei ole ollut sellainen "varmasti joskus teen", mutta idea kuullostaa hienolta!

Eksoottisin eläin jonka oot nähnyt livenä?
Ihan loistava kysymys! Itselläni tämä eläin ei kuitenkaan ole sen kummoisempi kuin delfiini. 

Mitä kieliä osaat puhua?
Suomea äidinkielenä, englantia hyvinkin sujuvasti, ruotsia (koulussa luen pitkänä) ymmärrettävästi ja venäjää (koulussa luen lyhyenä) hieman.


Vielä kerran iso kiitos kysymyksistä! Näihin oli hauskaa vastata ja kysymykset pistivät minut oikeasti miettimään omaa elämää ja etenkin vaihtoa. Toivottavasti teilläkin oli hauskaa lukea vastauksia, hyvää viikonloppua!

Janette

2 kommenttia:

  1. Ihanaa vaihtoa, Australiaan.
    Älä lopeta tanssimista vaikka lähdetkin vaihtoon. Oot tosi hyvä tanssiin. Sun blogi on aivan ihana. Oot itsekkin huippu tyyppi❤, kun olet aina niin ilonen ja energinen��.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wau!!! Super iso kiitos ihanasta kommentistasi❤ Arvostan todella paljon :)

      Poista

© Janette Back, bannerin kuva: Pixabay. Sisällön tarjoaa Blogger.